Maşa ile Koca Ayı: Koca Ayı İçin İlkbahar

Maşa ile Koca Ayı

Maşa ile Koca Ayı: Koca Ayı İçin İlkbahar, artık havalar ısınmış karlar erimiştir. İlkbahar gülen yüzünü göstermeye başlamıştır. Koca Ayı için kış uykusundan uyanma vakti gelmiştir. Gözlerini açıp dışarıya baktığında cıvıl cıvıl öten kuşları ve tertemiz havayı görünce sevinçle bahçeye çıkar. Uyumaktan kaskatı kesilmiş vücudunu canlandırmak için biraz spor yapar. Daha sonra ormanda yürüyüşe çıkar.

Az ileride Dişi Ayı'yı görür. Ona güzel görünmek için hemen eve dönüp kişisel bakımlarını yapar. Çikolatasını ve çiçeğini alıp tekrar onun yanına giderken yolda Maşa ile karşılaşır. Maşa bu hazırlıkların sebebini sorar. Koca Ayı kendisini oyalamasın diye Maşa'ya bir çikolata verip yoluna devam eder. Tabi Maşa bu bir çikolataya kanar mı? Daha fazlasını ister. Nihayet kutudaki bütün çikolataları yer. Koca Ayı çikolataları ona bırakıp yoluna devam eder. Gölün kıyısında Dişi Ayı uzanmış kitap okumaktadır. Koca Ayı biraz kur yapar. Daha sonra Dişi Ayı'yı koluna takıp ormanda yürüyüş yaparlar. Maşa peşlerine takılıp sürekli Koca Ayı'ya kim bu hanımefendi diye sorar. En sonunda ormanda biraz oturmaya karar verirler. Maşa yanlarına gelip aralarına girer. Çünkü Koca Ayı'yı biraz kıskanmıştır. Dişi Ayı Maşa'dan rahatsız olur. Bu sırada başka bir ayı elinde çikolata ve çiçekle çıkagelir. Dişi Ayı bu kez de ondan etkilenir ve koluna girip gider. Maşa ve Koca Ayı arkasından bakakalır.

Maşa arkadaşına moral vermek için uğraşır. Onun elinden tutup hadi gidelim der. Ormanda hoplaya zıplaya yürürler. Arada bir top oynayıp eğlenirler. Dişi Ayı onları bırakıp gittiği için pişman olmuştur. Arkalarından üzgün bir şekilde bakakalır.

Benzer Birkaç Maşa ile Koca Ayı Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Maşa ile Koca Ayı" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: