Maşa ile Koca Ayı: Küçük Ponnye Binme Zamanı

Maşa ile Koca Ayı

Maşa ile Koca Ayı: Küçük Ponnye Binme Zamanı, Koca Ayı eski dostun Kaplan ile evinde santranç oynamaktadır. Bu sırada Maşa arkadaşı tavşan ile hokey oynayarak Koca Ayı'nın evine gelirler. İki arkadaş hokey sopalarıyla didişip dururlar. Koca Ayı satranç oynadıkları için sessiz olmalarını söyler. İkisini de dışları çıkarır. Oynadıkları oyun Maşa'ya ilginç geldiği için geri döner. Onlara ne oynadıklarını sorar. Koca Ayı ona kızmak üzereyken Kaplan engel olur. Maşa'yı kendi yerine oturtup ona satranç oynamayı öğretir.

Maşa oyundaki atlara Ponny der. Şans eseri her seferinde Ponny'ler ile hamle yapıp oyunu kazanır. Koca Ayı Maşa'ya yenilince bu kez Kaplan oturur karşısına. Maşa yine koş Ponny koş diyerek hamle yapar ve oyunu kazanır. Kaplan kaybettiğine çok sinirlenip dışarı çıkar. Biraz rahatlamak için hokey sopasıyla diske vurur. tekrar içeri girer. bu kez Koca Ayı yenilince dışarıya çıkıp ulumaya başlar. Böylece biraz rahatlayıp içeriye döner. Maşa oynamaktan sıkılıp kalkmak ister fakat iki kafadar kaybetmeyi hazmedemedikleri için tekrar tekrar oynamak isterler. Maşa koş Ponny koş diyerek oyunu her seferinde kazanır. Ve her seferinde Kaplan ve Koca Ayı dışarıya çıkıp rahatlayıp geri içeriye girerler. Nihayet akşam olur Maşa'nın iyice uykusu gelir oyunun başında uyuya kalır. Koca Ayı onun üzerini örter. Bütün gece Kaplan ve Koca Ayı kitaplardan satranç oyunuyla ilgili püf noktaları ararlar.

En sonunda çareyi atları yok etmekte bulurlar. Atları bir güzel yutarlar. Sabah olunca ikisi bir hıçkırırlar. Böylece atlar yeniden ağızlarından çıkar. Maşa yorgunlukla yine mi oynayacağız der. Benim başka bir fikrim var der. satranç tahtasının üzerine "O X O" harflerini çizip hadi oynayalım der. Yeni oyuna başlarlar fakat yine Maşa'yı yenmeyi beceremezler.

Benzer Birkaç Maşa ile Koca Ayı Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Maşa ile Koca Ayı" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: