Maşa ile Koca Ayı: Okulun İlk Günü

Maşa ile Koca Ayı Hikayeleri

Maşa ile Koca Ayı: Okulun İlk Günü, Koca Ayı evinde maket gemi yapmaktadır. Bu sırada bisikleti ile çat kapı Maşa gelir. Koca Ayı'nın etrafında bisikleti ile dönüp durur. Bu sırada televizyonda okul sezonunun açıldığı söyleniyordur. Maşa da diğer çocuklar gibi okula gitmek ister. Koca Ayı'dan yarın için bir derslik yapmasını ister. Maşa gittikten sonra Koca Ayı işe koyulup bir sıra ve öğretmen masası yapar. Ertesi gün Maşa okul kıyafetlerini giyip gelir. Koca Ayı'nın yaptığı dersliği görüp çok beğenir.

Zaman kaybetmeden çantasını sırasına koyup ders için hazırlanır. Koca Ayı Maşa'nın öğretmeni olmuştur. İlk ders yazma dersidir. Koca Ayı tahtaya çizgiler çizip Maşa'ya da defterine çizmesini söyler. Maşa her bir sayfaya bir çizgi çizip defteri bitirir. Daha sonra Koca Ayı'nın verdiği tebeşir ile tüm tahtayı çizgilerle doldurur. Tenefüs zili çalınca Maşa yaramazlık yapıp oynamaya başlar. İkinci ders aritmetiktir. Koca Ayı elmalarla Maşa'ya toplama işlemini öğretmeye çalışır. Fakat her arkasını dönmesinde Maşa elmaları yer. Koca Ayı onu yakalar. Ve yine zil çalıp tenefüs olur. Maşa sevinçle oynamaya başlar. Üçüncü ders okuma dersidir. Koca Ayı önce Maşa'ya alfabeyi öğretir. Sonra heceleyerek okumayı öğretir. Maşa kitap okumayı çok sevmiştir saatlerce heceleyerek kitap okur. Vakit geç olmuştur.

Koca Ayı'nın uykusu gelir. Maşa'nın eline marangoz malzemelerini verip yukarıya uyumaya çıkar. Ertesi sabah pencereyi açtığında evinin üzerinde Maşa'nın yaptığı dev gemiyi görür. Sevinçle geminin dümenine geçer.

Benzer Birkaç Maşa ile Koca Ayı Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Maşa ile Koca Ayı" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: