Maşa ile Koca Ayı: Sonra Görüşürüz

Maşa ile Koca Ayı

Maşa ile Koca Ayı: Sonra Görüşürüz, Maşa o kadar yaramaz bir çocuktur ki evinin bahçesindeki hayvanlar onun dışarı çıkma vakti geldiğinde kendilerine saklanacak delik ararlar. Fakat o gün Maşa'da bir tuhaflık vardır. Dışarıya çıktığında hayvanlar ile uğraşmak yerine onlara sonra görüşürüz deyip Koca Ayı'nın evine doğru gider. Yolda tavşanla karşılaşır. Tavşan Maşa'ya oyun oynamayı teklif eder. Fakat Maşa şimdi olmaz Koca Ayı'ya gidiyorum der. Tavşan onun bu tavırlarına bir akıl erdiremez. Nihayet Maşa Koca Ayı'nın evine gelir. Koca Ayı evde temizlik yapmaktadır. Maşa zaman kaybetmeden işe koyulup arkadaşına yardım eder. Etrafı dağıtıp herhangi bir zarar vermeden yerleri süpürüp bulaşıkları yıkar. Onun bu sakin haline alışık olmayan Koca Ayı endişelenir. Maşa'yı alıp ormanın sağlık görevlileri olan kurtlara götürür. Kurtlar Maşa'yı muayene edip büyüyüp olgunlaştığı için sakinleştiğini söylerler.

Maşa ve Koca Ayı eve döner dönmez Maşa kuzenini arar. Ona artık büyüdüğünü ve yanına gelebileceğini söyler. Koca Ayı Maşa'nın artık gideceğini duyunca çok üzülür. Akşam ormandaki bütün hayvanları çağırıp bir veda yemeği verirler. Bütün hayvanlar Maşa gidecek diye çok üzgündür. Yemek bittiğinde bütün hayvanlar Maşa ile vedalaşıp evden ayrılırlar. Maşa son gece arkadaşı Koca Ayı'nın evinde kalır. Koca Ayı Maşa gidecek diye o kadar üzgündür ki bütün gece rüyasında onun arkasından ne kadar üzgün olduğunu görür.

Sabah olunca tren ormana gelir. Maşa'nın kuzeni onu almak için gelmiştir. Maşa'nın evine gidip eşyalarını toplayıp trene yükler. Bu sırada Maşa Koca Ayı'nın evinde uyuya kalmıştır. Sabah aceleyle uyanıp geç kaldım der. Tren kalkmak üzeredir. Koca Ayı onu aceleyle trene yetiştirir. Tren hareket ederken Maşa dostlarına sonra görüşürüz diyerek el sallar. Bütün hayvanlar üzgün bir şekilde trenin arkasından bakakalır. Domuzcuk daha fazla dayanamayıp ağlamaya başlar. Benimle artık kim Maşa gibi oynayacak der. Bunun üzerine Koca Ayı, Domuzcukla tıpkı Maşa gibi oyun oynar.

Benzer Birkaç Maşa ile Koca Ayı Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Maşa ile Koca Ayı" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: