Maşa ile Koca Ayı: Sivri Dişli Koca Ayı

Maşa ile Koca Ayı

Maşa ile Koca Ayı: Sivri Dişli Koca Ayı, Koca Ayı kendi geçmişini araştırıp bir soy ağacı yapmaya karar verir. Bütün gün bunun üzerinde çalışır. Taş devrinde yaşayan atalarının kim olduğunu merak eder. Bütün gece bir sağa bir sola dönüp durur. Bir türlü gözüne uyku girmez. Sabaha karşı bir zaman makinesi yapmaya karar verir. Hiç zaman kaybetmeden kolları sıvar. Önce planını çizip sonra makineyi oluşturmaya başlar.

Sabah olduğunda zaman makinesi hazırdır. Koca Ayı makineyi çalıştırıp Taş devri zamanına ayarlar. Karşısında açılan pencerede taş devrinde yaşayan akrabası Sivri Diş'i görür. Birbirlerine sarılırlar. Bu sırada Maşa'da çıkagelir. Yaramaz Maşa bir anda taş devri zamanına geçiverir. O dönemde yaşayan Maşa'nın akrabası olan küçük kız da şimdiki zamana geçer. Ne olduysa o anda olur. Zaman makinesi bir anda bozulunca zaman kapısı kapanır. Maşa taş devrinde, taş devri zamanındaki Maşa'da günümüzde mahsur kalır. Taş devrinde kalan Maşa hiç endişelenmez. Çünkü Koca Ayı'nın zaman makinesini tamir edip kendisini kurtaracağını bilmektedir. Bu sırada iyi zaman geçirmeye çalışır. Karnı acıkınca sivri diş ayıdan yemek ister. Sivri Diş ona çiğ et verir. Maşa ona ateş yakmayı ve yemek pişirmeyi öğretir. Yemekten sonra Sivri Diş'e sirklerde nasıl top çevrilir onu öğretir. Birlikte eğlenirler. Sonra Maşa'nın uykusu gelir ve taşın üzerinde uyuya kalır.

Bu sırada günümüz zamanına geçen taş devrine ait olan Maşa elindeki küçük mızrak ile ormandaki hayvanları kovalayıp durur. Koca Ayı ona engel olur. Üstü başı kir içinde olan küçük kızı banyoya sokup bir güzel yıkar. Kıyafetlerini yıkar ve kurutur. Küçük kızı yeniden tertemiz giydirip aynanın karşısına getirir. Küçük kız aynada kendi görüntüsünden bir anda ürperir. Daha sonra yorgunluktan uyuya kalır. Bu sırada Koca Ayı zaman makinesini tamir eder ve zaman kapısı yeniden açılır. İki ayı küçük kızları değiş tokuş eder. Birbirlerine sarılıp veda ederler. Zaman kapısı yeniden kapanır. Maşa sabah olunca Koca Ayı'nın evinde gözlerini açar. Yeniden evde olduğu için çok mutlu olmuştur. Koca Ayı Sivri Diş'in resmini de soy ağacına ekler. Böylece soy ağacı tamamlanır.

Benzer Birkaç Maşa ile Koca Ayı Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Maşa ile Koca Ayı" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: