İstanbul Muhafızları: Adalar

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

İstanbul Muhafızları: Adalar, güzel bir günde Mehmet Ali'ye bisiklete binmeyi öğretmektedir. Ali bir türlü bisikleti süremez bu durum onu fazlasıyla üzmektedir. Onlar çalışırken çınar bir sinyal gönderip yanına çağırır. Bu sırada Zeynep ve Elif de gelirler. Çocuklar çınara neler olduğunu sorarlar. Çınar Gürgen yine iş başında hazırlıklı olun der.

Bu sırada Gürgen Marmara denizinde bulunan adaları saymaktadır. Bu seferki hedefi adalardır. Gürgen çalışırken Azmi yanı başında çok konuşunca Gürgen sinirlenip ağzını bantlar. İşi bitince Azmi'nin ağzını açar. Azmi neden adalara saldıracağız diye sorar. Gürgen sebebini anlatır. "Geçen gün Gürgen okul gezisi için arkadaşları ve öğretmenleriyle adalara gitmiştir. Arkadaşı Hasan'la çok güzel bir gün geçirmiştir. Akşama doğru son vapurun kalkma saatinde Hasan artık iskeleye gidelim öğretmen çağırıyor der. Gürgen gitmeyi kabul etmez. Bunun üzerine Hasan onu orada yalnız bırakıp gider. Gürgen yalnız kalınca iskeleye koşar fakat son vapur da kalkmıştır. O geceyi adada yalnız geçirmek zorunda kalır. Bu yüzden adalara zarar vermeyi kafasına koymuştur." Zaman kaybetmeden Azmi ve Gürgen Büyük adaya doğru yola çıkarlar.

İstanbul Muhafızları çınarın yönlendirmesi ile Büyük adaya gelip Azmi ve Gürgen'i aramaya başlarlar. Bu sırada Zeynep adalar hakkındaki bilgileri tabletinden okur. "Büyük Ada Prens adalarının en büyüğüdür. Yüzölçümü 5400 metrekaredir. Adada çok güzel köşkler ve plajlar vardır. Burada motorlu araçlara binmek yasak olduğundan ulaşım bisiklet yada faytonlarla yapılmaktadır." Çocuklar Gürgen'i araya dursun Gürgen hazırlıklarını tamamlamıştır bile. Azmi korkunç bir canavar kostümü giyip denizde yüzmeye başlar. Amacı insanları korkutup adadan kaçırmaktır. Gürgen ise yeni icadı olan adaları birleştirmeye yarayan makineyi sahile kurmuştur. Bu sayede Marmara Denizindeki tüm adaları birleştirip kendisine uzay üssü yapmayı planlamaktadır.

Çocuklar Gürgen'i bulunca ikiye ayrılırlar. Zeynep ve Ali Azmi'yi durdurmaya giderler. Çabuk olmak için buldukları iki bisiklete binerler. Ali çok korkmasına rağmen bisiklete biner ve sürmeyi başarır. Oyuncak bir köpek balığını denize bırakıp Azmi'yi korkutup kaçırırlar. Bu sırada Gürgen makinesini çalıştırıp sarsıntı oluşturur. Mehmet ve Elif onu nasıl durduracaklarını düşünürken Mehmet orada bulunan bir ata çok korkmasına rağmen biner. At hızla gelip arka ayakları ile Gürgen ve makinesine vurup ikisini de denize atar. Bu sayede çocuklar bir görevi daha başarıyla tamamlarlar.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.