İstanbul Muhafızları: Topkapı Sarayı 2

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

İstanbul Muhafızları: Topkapı Sarayı 2, güzel İstanbul'u kötülüklerden korumakla görevli dört arkadaş Elif, Zeynep, Ali ve Mehmet çınarın gölgesinde kör ebe oynarken çınar sinyal gönderip onları yanına çağırır. Çocuklar yeni görevlerini merak ederek çınarın yanına giderler. Çınar çocuklara Gürgen'in haddini aştığını bu sefer Topkapı Sarayı'na yerleşmeye karar verdiğini söyler. Onu bir an önce durdurmalısınız der. Çocuklar Gürgen'in yine Topkapı Sarayı'na saldıracağını duyunca çok sinirlenirler.

Bu sırada Gürgen taşınmak için hazırlıklarını yapmaktadır. Azmi nereye taşındıklarını sorar. Gürgen Topkapı Sarayı'na taşınıyoruz deyip sebebini anlatır. "Geçen gün okulda Gürgen yine dersi dinlemediği sırada öğretmen onu farkeder. Derse ilgisi artsın diye ona "Aslan yattığı yerden belli olur" konulu bir kompozisyon ödevi verir. Gürgen bu ata sözünün anlamını bilmez ve Hasan'a sorar. Hasan kişiyi yaşadığı yer yansıtır, onun nasıl birisi olduğunu anlatır diye cevap verir. Bunu duyan Gürgen şanına en yaraşır yerin Topkapı Sarayı olduğunu düşünüp oraya yerleşmeye karar verir." İstanbul Muhafızlarının engel olmak isteyeceğinden emin olan Gürgen bunun için de geçici körlüğe neden olan bir fotoğraf makinesi icat eder.

Gürgen ve Azmi zaman kaybetmeden eşyaları kamyonete yükleyip yola çıkarlar. Saraya vardıklarında Gürgen kendini padişah gibi hissedip Azmi'ye emirler yağdırır. Zavallı Azmi bütün eşyaları tek başına saraya taşır. Bu sırada İstanbul Muhafızları da Topkapı Sarayı'na gelirler. Saray o kadar büyüktür ki Gürgen'i bulmak için ikiye ayrılırlar. Elif ve Mehmet sarayın mutfak kısmına gittiklerinde gördükleri karşısında gülmekten kendilerini alamazlar. Çünkü Gürgen sarayın eşyalarını kutulara kaldırmış yerine kendi eşyaları ile mutfak yapmıştır. Çocuklar hemen kolları sıvayıp mutfağı eski haline getirirler. Bu sırada Ali ve Zeynep sarayın odalarında Gürgen'i ararken Gürgen'in odayı yatak odası haline getirdiğini görürler. Arkalarını döndüklerinde Azmi ile karşılaşırlar. Azmi elindeki fotoğraf makinesi ile çocukların gözlerini on dakikalığına görmez eder. Ellerini bağlayıp onları Gürgen'e götürür.

Zeynep ve Ali arkadaşlarının kendilerini kurtarmaya geleceğini bilmektedir. Çok geçmeden Mehmet ve Ali de gelirler. Arkadaşlarımızı hemen serbest bırak derler. Gürgen elindeki makinenin düğmesine basıp onları da görmez eder. Körebe oyununda çok iyi olan Elif konsantre olup Gürgen'in elindeki makineye bir tekme atıp yere düşürür. Gürgen ve Azmi makineyi almak için eğildiklerinde elleri bağlı olan Ali ayağı ile düğmeye basar. Flaşın patlaması ile Azmi ve Gürgen geçici olarak kör olurlar. Bir süre sonra görmeye başlayan çocuklar Azmi ve Gürgen'i bağlayıp eşyaları ile saraydan çıkarırlar. Bir görevi daha başarıyla tamamlayıp çınarın yanına dönerler.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.