İstanbul Muhafızları: Vefa Lisesi

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

Gürgen Genç Mucitler Yarışması'na katılmak için hazırlanmaktadır. Yarışmaya daha önce Kız Kulesi'ni küçültmek için yaptığı Ultra Mini 2015 adlı icadı ile katılmak ister. Azmi o cihazın sonu bizim için pek hayırlı olmamıştı patron der. Gürgen yine de yaptığı makineyi alıp yarışmaya katılır. Yarışmada Gürgen finale kalır fakat birinci olan kişi Vefa Lisesinden Mecit isminde bir çocuk olmuştur. Gürgen çok sinirlenip Vefa Lisesini ortadan kaldırmak ister. Zaman kaybetmeden atolyesine gidip Vefa Lisesi'ne saldırmak için hazırlıklarına başlar. Herşey hazır olunca Azmi ile birlikte yola çıkarlar.

Bu sırada İstanbul Muhafızları çınarın gölgesinde zaman geçirirken çınar onları yanına çağırır. Çocuklar merakla çınarın yanına gidip bügünkü görevimiz nedir diye sorarlar. Çınar Gürgen bugün Vefa Lisesine saldıracak zaman kaybetmeden ona engel olun der. Bunun üzerine çocuklar da hemen yola çıkarlar.

Azmi ve Gürgen Vefa Lisesine gelirler. Etrafta hiç öğrenci olmadığından bunun sebebini öğrenmek için Gürgen Azmi'yi görevlendirir. Azmi okulda biraz dolaştıktan sonra Gürgen'e gelip bugün pazar o yüzden okul yok, içeride sadece öğretmenler var onlar da toplantı yapıyor der. Gürgen bu duruma memnun olur. Çünkü bu kez derdi binayla değil öğretmenlerledir. Hemen yeni icadını kuracak uygun bir yer aramaya başlar. Bu sırada İstanbul Muhafızları da okula gelirler. Zeynep tabletinden Vefa Lisesi hakkında bilgileri okur. "Vefa Lisesi 1872 yılında kurulmuştur. Bir çok ünlü isim bu liseden mezun olmuştur. Bunlardan en önemlisi İsriklal Marşının yazarı Mehmet Akif Ersor'dur." Çocuklar zaman kaybetmeden ikişerli gruplara ayrılıp Azmi ve Gürgen'i aramaya başlar.

Bulamayınca hep birlikte arka bahçeye giderler. Gürgen orada yeni icadı olan hafıza silen makinesini kurmaktadır. Bu makine çıkardığı yüksek ses sayesinde hafızayı tamamen silmektedir. Gürgen'in amacı bütün öğretmenlerin hafızasını silmektir. Herşey hazır olunca Azmi ve Gürgen kendilerini korumak için kulaklıklarını takarlar. İstanbul Muhafızları da yanlarında getirdikleri kulaklıkları takarlar. Gürgen makineyi açacağı sırada çocuklar Azmi'ye seslenirler. Azmi merak edip kulaklığını çıkarır. Bu sırada makineden gelen sesler sayesinde hafızası silinir. Gürgen hemen makineyi kapatıp Azmi'yi kendine getirmeye çalışır. Çocuklar hafızası silinen Azmi'ye sen bu okulun koruyucususun, Gürgen buraya zarar vermek istiyor derler. Çocuklara inanan Azmi Gürgen'i kovalamaya başlar. Gürgen'in planı suya düşünce çocuklar bir görevi daha tamamlayıp çınarın yanına dönerler.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.