İstanbul Muhafızları: Yedikule Zindanları

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

İstanbul Muhafızları sözleşip çınarın yanında buluşmaya karar verirler. Buluşma yerine ilk önce Elif gelir. Arkadaşlarını beklemeye başlar. Arkadaşları gecikince yavaş yavaş sinirlenir. Bir süre sonra Zeynep ve Mehmet de gelirler. Elif yine de beklediği için sinirlidir. Ali'yi beklemeye başlarlar. Ali çoktan gelmiş çınarın arkasında saklanmaktadır. Bulunduğu yerden çıkmak istemez çünkü yüzünde bir sivilce çıkmıştır ve arkadaşlarının kendisi ile alay edeceğinden korkar. Çocuklar Ali'nin sesini duyunca yanına giderler. Bu sırada çınar onlara bir sinyal gönderip yanına çağırır. Çocuklar zaman kaybetmeden yanına giderler. Çınar çocuklara Gürgen'in yine bir şeylerin peşinde olduğunu söyler.

Bu sırada Gürgen yeni planı üzerinde çalışmaktadır. Çizimlerini bitirdiğinde Azmi nereye saldıracaklarını sorar. Gürgen Yedikule Zindanlarına saldıracağız diye cevap verir. Azmi neden orayı seçtiğini merak eder. Gürgen sebebini anlatır. Geçenlerde arkadaşı Hasan ile parkta salıncakta sallanırken Hasan ailesi ile birlikte Yedikule Zindanları'nı gezmeye gittiğini söyler. Zindanlardaki bazı kulelerin Osmanlı döneminde hapishane olarak kullanıldığından bahseder. Bunu duyan Gürgen bir taşla iki kuş vurabileceğini düşünüp buraya saldırmaya karar verir. Hem tarihi zindanları yok edecek hem de Mehmet ve arkadaşlarını oraya hapsedecektir. Bu düşünceler ile harekete geçer.

Azmi ve Gürgen soluğu Yedikule Zindanları'nda alırlar. Gürgen tuzağını hazırlayıp beklemeye başlarlar. Bu sırada İstanbul Muhafızları da Zindanlara gelir. Zeynep tabletinden araştırma yapıp Yedikule Zindanları hakkında bilgileri arkadaşlarına okur. "Yedikule Zindanları misafir kralları karşılamak için Bizans döneminde yapılmıştır. Daha sonra gözetleme kuleleri eklenip hapishane olarak kullanılmıştır. Bir dönem devletin hazinesi burada bulunmuş. Daha sonraki dönemlerde hayvanat bahçesi ve kız sanat evi olarak kullanılmıştır." Çocuklar Zeynep'in okuduklarını dinlerken Azmi ve Gürgen gelir. Çocuklar onları yakalamak için üstlerine doğru koşmaya başlarlar. Bu sırada Gürgen elindeki uzaktan kumandaya basıp daha önce yere hazırladığı tuzağın kapağını açar. Çocuklar ne olduğunu anlamadan kendilerini bir kuyuda bulurlar.

Gürgen'in talimatı ile Azmi çocukların ellerini bağlayıp Gürgen'in yanına getirir. Gürgen onlara yeni planını anlatır. Kendi icadı olan ışınlama makinesi ile Yedikule Zindanları'nı çölün ortasına ışınlayacağını söyler. Azmi'ye çocukları zindanlardan birine kapatmasını ve sıkı sıkı bağlamasını söyler. Gürgen son hazırlıklarını yaparken Azmi çocukları zindana götürüp bağlar. Azmi hepsini çok sıkı bağlamıştır fakat bir tek Ali'yi çok sıkı bağlamamıştır. Ali biraz çabaladıktan sonra iplerden kurtulur. Zaman kaybetmeden Gürgen'i durdurmak için koşar. Gürgen makineyi çoktan çalıştırmıştır. Makineden çıkan ışınlar Kuleye isabet etmeden Ali yerden bulduğu ayna ile ışınları makineye yansıtır. Bu sayede makine Azmi ve Gürgen'le birlikte çöle ışınlanır. Elif'in çabaları ile kurtulan çocuklar Ali'nin yanına gelirler. Bir görevi daha başarıyla tamamlayan İstanbul Muhafızları çınarın yanına dönerler.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.