İstanbul Muhafızları: Feshane

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

İstanbul Muhafızları Mehmet ve Elif güzel güneşli bir günde eğlenmek için Feshane Dünyası Çocuk Eğlence Parkına giderler. Atlı karıncaya binmek için sıraya girerler. Sıranın ön taraflarından tanıdık bir ses gelir. Gürgen arkadaşı Hasan ile birlikte eğlenmeye gelmiştir. O da çocukları fark eder. Sıra geldiğinde hepsi bir atlı karıncaya binerler. Hasan, Elif ve Mehmet atlı karıncadan hiç korkmaz fakat Gürgen çok korkmaktadır. Bunu fark ettirmek istemese de bir süre sonra korkudan bayılır. Gözünü açtığında hastanede olduğunu fark eder. Başucunda sağ kolu Azmi beklemektedir. Gürgen sinirle yataktan kalkıp Azmi'nin uyarılarını dinlemeden hastaneden çıkar. Bir an önce atolyesine gidip planlar yapmaya başlar. Bu sefer ki hedefi Feshane'dir. Her şey hazır olunca Feshane'ye doğru yola çıkarlar.

Bu sırada Mehmet ve Elif zaman kaybetmeden Ali ve Zeynep'in yanına gidip olan biteni anlatırlar. Onlar aralarında konuşurken çınar sinyalini gönderip yanına çağırır. Çocuklar çınarın yanına gidip neler olduğunu sorar. Çınar Gürgen yine bir işler peşinde, bu kez Feshane'ye saldırmak için yola çıktı der. Bunu duyan çocuklar hemen Feshane'ye giderler.

Gürgen ve Azmi Feshane'ye gelip hazırlıklarını yapmaya başlarlar. Bu sırada İstanbul Muhafızları da gelip etrafta onları aramaya başlar. Feshane çok büyük bir yer olduğu için onları bulmak o kadar da kolay değildir. Gürgen ve Azmi'yi ararken bir taraftan Zeynep tabletten burayla ilgili bilgeleri okur. "Feshane 1826 yılında 2. Mahmut tarafından inşaa ettirilmiştir. Yeni kurulan ordunun üniformalarının dikilmesi için bir fabrika olarak yaptırılmıştır. daha sonraları memurlar için fes üretilmek için kullanılmıştır. Bu yüzden adı Feshane'dir. Günümüzde Fuar ve Kültür Merkezi olarak kullanılmaktadır."

Gürgen ve Azmi bütün mekanizmayı ayarladıktan sonra sakin sakin salıncakta sallanmaktadırlar. Onları gören çocuklar bu işte bir terslik olduğunu anlarlar. Gürgen çocuklara fark ettirmeden cebinden çıkardığı bozuk parayı gondolu çalıştıran makineye atar. Gondol bir anda çalışmaya başlar. Gondol yükselince gerilen ip dönme dolabı çalıştıran kolu çeker. Böylece dönme dolapta çalışmaya başlar. Dönme dolap döndükçe ona bağlı olan ip gerilip atlı karıncayı çalıştırır. Çocuklar son anda oyuncakların nasıl kendi kendine çalıştığını fark ederler. Son olarak tırtıl çalışmadan çocuklar mekanızmayı durdurur. Çünkü Gürgen'in planı sayesinde tırtıl çalışmaya başlayınca Feshane yerle bir olacaktır. Çocuklar son anda büyük bir faciayı önlerler. Gürgen ve Azmi tırtıla doğru koşarken çocuklar yerdeki ipi çeker. İpe ayakları takılan Gürgen ve Azmi uçup atlı karıncanın üzerine düşerler. Gürgen atlı karıncanın üzerinde olduğunu fark edince korkudan tekrar bayılır. İstanbul Muhafızları bir görevi daha başarıyla tamamlarlar.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.