Maşa ile Koca Ayı: Çabuk İyileş

Maşa ile Koca Ayı

Maşa ile Koca Ayı: Çabuk İyileş, Koca Ayı evinde maket uçağı ile oynamaktadır. Dışarıya çıkmak için kapıyı açtığında kendisine doğru gelmekte olan Maşa'yı görür. Kapıyı kapatıp maket uçağı şöminenin içine saklar. Şöminedeki kömür tozları burnuna kaçar ve hapşırmaya başlar. Bu sırada Maşa içeriye girer. Koca Ayının hapşırdığını görünce hasta olduğunu zanneder. Onu iyileştirmek için bu günlük doktoru olabileceğini söyler. Hemen doktor malzemelerini getirip arkadaşını muayene eder. İhtiyacı olan şeyin yatak istirahati olduğunu söyleyip Koca ayıyı yatırır.

Başına ve ayaklarının altına yastık koyar. Büyük bir semaverle böğürtlen çayı getirir. Tatlı böğürtlen reçelini yedirir. Koca Ayı halinden fazlasıyla memnundur. Bir süre sonra böğürtlen çayı biter. Maşa ormana böğürtlen toplamaya gidince Koca Ayı yataktan fırlayıp maket uçağıyla oynar, gitar çalar, televizyonda maç izler. Maşa'nın geldiğini duyunca yeniden yatağa girer. Maşa arkadaşını yeniden kontrol eder. İyileşmediğini anlayınca yatak istirahatine devam etmesini söyleyip yeniden ormana böğürtlen toplamaya gider. Akşama kadar Maşa arada bir gelip Koca ayıyı kontrol edip ormana gider. Maşa'nın her gitmesinde koca ayı yataktan çıkar. Bu böyle günlerce devam edip gider. Bir kaç gün sonra Maşa yeniden gelir. Maşa'nın kendisine bakmasından çok hoşnut olan Koca Ayı hasta numarası yapmaya devam eder. Ve birgün yaptığı numara gerçek olur. Yerde duran maket uçağı almak için eğildiğinde beli tutulup öylece kalakalır. Maşa yapacak başka bir şey kalmadı deyip iğneyi saplar. Daha sonra dışarıda duran tekerleri bile olmayan eski bir ambulansı kurtlardan yardım isteyerek Koca ayının evine çekerler. Koca Ayıyı ambulansa yükleyip götürürler.

Kurtlar ambulansı arkadan ittirerek yokuşu çıkarlar. Fakat ambulans bir anda ellerinden kayınca yokuş aşağı hızla gitmeye başlar. En sonunda bir taşa çarpıp durur. Ambulansın kapısı açılınca Koca Ayı aşağı düşer. Ayağa kalktığında belinin ağrısının geçmiş oduğunu fark eder. Bu sefer Maşa ve kurtlar ambulansa binip Koca Ayı arkadan ittirir. Eksoz dumanı burnuna kaçınca yeniden hapşırır. Bir anda Maşa elinde kocaman bir iğne ile karşısında belirir.

Benzer Birkaç Maşa ile Koca Ayı Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Maşa ile Koca Ayı" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: