İstanbul Muhafızları: Rumeli Feneri

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

İstanbul Muhafızları: Rumeli Feneri, güneşli güzel bir günde İstanbul Muhafızları piknik yapmaya giderler. Hamaklarını kurup yiyeceklerini hazırlarlar. Bir süre sonra voleybol oynamaya başlarlar. Ne tesadüftür ki o gün Azmi ve Gürgen de aynı yere piknik yapmak için gelirler. Gürgen çocukların oyunlarını bozup alanı terk etmelerini söyler. Çünkü Azmi ile birlikte futbol oynamak istemektedir. Tabi ki çocuklar bunu kabul etmez. Bunun üzerine Gürgen bir futbol maçı yapmayı, kaybeden takımın alanı terk etmesini teklif eder. Böylece Azmi ve Gürgen'e karşı Mehmet ve Ali maç yapmaya başlarlar. Fakat çocukların unuttuğu bir şey vardır. Gürgen çok iyi futbol oynamaktadır. Peş peşe golleri sıralarken Mehmet ve Ali'nin morali bozulur. Bir ara Gürgen'in aklına bir yerlere saldırı planı gelince konsantrasyonu bozulur ve kendini oyuna veremez. Böylece maçı Mehmet ve Ali kazanır.

Akşam üstü çocuklar çınarın yanına yaşadıklarını anlatmak için giderken, Gürgen de yeni planları için atölyesine kapanır. Uzaya gitmeyi çok isteyen Gürgen bir roket yapar. Roketi bir kayığa koyup Azmi ile birlikte piknik yaptıkları yerin yakınlarında bulunan Rumeli Feneri'ne gelirler. Gürgen'in amacı Rumeli Feneri'ne roket bağlayıp onu bir uzay mekiğine çevirmektir. Böylece hem uzaya gidebileceğini hem de İstanbul'un tarihi yapısına zarar vereceğini düşünür.

Çocuklar çınara olan biteni anlatırken bir anda çınar sinyal almaya başlar. Çocuklara Gürgen'in Rumeli Feneri'ne zarar vereceğini söyler. Zaman kaybetmeden İstanbul Muhafızları Rumeli Feneri'ne giderler. Fener'in yüksekliği 30 metredir. Ali yükseklikten korktuğu için aşağıda beklerken diğerleri yukarıya çıkıp Gürgen'i ararlar. Yukarıda bulamayınca tekrar aşağıya gelirler. Bu sırada Gürgen karşılarına çıkar. Çocuklar tam üzerine doğru yürürken Gürgen Azmi'ye planı devreye sokmasını söyler. Azmi teknenin içinde büyük bir aynayı fenerin camına doğru tutar. Ayna ve camdan yansıyan güneş ışığı çocukların gözüne gelip hareket etmelerini engeller. Uzaya gitmek için bütün engelleri aştığını zanneden Gürgen tam roketi ateşleyecekken Ali fenerin ışığını yakar. Işık Azmi'nin gözüne gelince elindeki aynayı bırakır. Böylece yansıyan güneş ışığı çocukların gözünden gider. Yine Gürgen'in planları bozulmuştur. Elif yanında getirdiği topa öyle bir şut çeker ki top Gürgen'in yüzünde patlar. Gürgen can havliyle kaçarken çocuklar bir görevi daha tamamlamanın mutluluğunu yaşar.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.