Rafadan Tayfa: Kazan Dairesi

Rafadan Tayfa: Kazan Dairesi bölümünde Rafadan Tayfa saklambaç ve top oyunu maceraları. Rafadan Tayfa mahallede saklambaç oynuyor, oyunda ebe olan Akın saymaya başlar. Hayri hurda olan kırmızı kamyonetin içerisine, Kamil sokak lambasının arkasına ve Mert ise mahallede bulduğu bir karton kutunun içerisine saklanır. Ebe olan Akın arkadaşlarını aramaya başlar. Rüstem ağabey mahalleden geçerken çocuklara ne yaptıkları sorar ve Akın saklambaç oynadıklarını söyler. Hurda araba içerisine saklanan Hayri gizlice Rüstem ağabeyden köfte alır.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Bu sırada Rüstem ağabey kazan dairesine girecek olan Akın'ın oraya girmemesini söyler. Yine de kazan dairesine girmeye çalışan Akın bir ses duyar ve hızlıca koşarak Hayri, Kamil ve Mert'i sobeler.

Hayri topu yuvarlar ve biraz da mahallede top oynamaya başlarlar. Fakat her yere araba park etmelerinden dolayı rahatça top oynayamıyorlar. Bu yüzden Basri amcanın bulunduğu mahallede top oynamaya başlarlar. Kaleye geçen Hayri, Kamil'den şut çekmesini ister. Mert ile Kamil karşılıklı top oynamaya başlar ve Akın araya girerek topu alır. Arkasında Basri amca olan Akın bir anda kaçar. Mahallede top oynamayacaklarını söyleyen Basri amca, Tayfanın diğer mahallede top oynadıkları alana araba park ettiklerinden dolayı burada top oynadıklarını söylerler. Basri amca bunu olumlu karşılar ve top oynamalarına müsaade eder.

Kalede bulunan Hayri, Basri amcadan bir şut çekmesini ister. Basri amca topun başına geçer ve sert bir şut çeker. Hayri topu yakalayamaz ve top kazan dairesine kaçar. Hayri topu kim kazan dairesine attıysa o alsın der. Topu kazan dairesinden kimin alacağına karar vermeye başlarlar. Akın bir anda ortadan kaybolur ve kazan dairesinden siyah duman lekesi olmuş bir top gelir. Akın sanki bacadan çıkmış gibi bir hali vardır. Akın topu aldığı için arkadaşlarının sevinmesini beklese de onlar kazan dairesine girilmeyeceğini söylerler. Top oynamaya devam edelim diyen Akın'ın bu teklifini kabul etmeyen Tayfa bahaneler uydurarak oyun alanından uzaklaşırlar.