Keloğlan Masalları: Değiş Tokuş

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Değiş Tokuş, Bilgecan dede yine bir gün evinde yeni bir buluş üzerinde çalışmaktadır. Yaptığı buluşu kedi ve tavuk üzerinde denemeye karar verir. Yaptığı kaskı tavuğa takıp diğer ucunu kediye bağlayınca iki hayvanın kişilikleri yer değiştirir. Bilgecan dede beden değiş tokuşu cihazı yaptığı için çok mutludur. Sonunda başardım diye çığlıklar atar. Uzakta ağacın tepesinde oturan cadı dinleme cihazıyla Bilgecan dedenin ne yaptığını öğrenir. Hemen kara vezir'e yetiştirmek için koşar. Keloğlan ve Balkız, Bilgecan dedenin sürprizini öğrenmek için onun evine giderken bir taraftan da şakalaşıp eğleniyorlardır. Cadı duyduklarını vezir'e anlatır ve onu ele geçirmek için yardım ister. Kara Vezir ilk başta cadıyla dalga geçer sonra da teklifini kabul eder.

Bilgecan dede evinin önünde çocukları beklerken bir taraftan da sevinçten dans etmektedir. Bu durum Uzun ve Huysuz'un dikkatini çeker. Önemli bir şeyler olduğunu düşünerek onu uzaktan izlerler. Keloğlan, Balkız, Karakaçan ve Prenses dedenin evine gelir. Bilgecan dede onlara beden değiş tokuşu cihazını anlatır. Uygulamalı olarak Keloğlan ve Karakaçan üzerinde dener. Kaskı Keloğlan'a takıp ucunu da eşeğe bağlayınca yer değiştirirler. Keloğlan bir anda eşek , eşek te Keloğlan olur. Fakat bir sorun vardır. Bilgecan dede nasıl geri yer değiştireceğini bilmiyordur. Keloğlan eşek olarak kalır. Yaktın beni dedeeee diye bağırır. Cadı icadın beden değiştirme cihazı olduğunu Kara Vezir'e anlatır. Vezir bunun ileride işe yarayabileceğini düşünüp almaya karar verir. Cihazı zorla alamayacağını bildiği için bunu başkasına yaptırmaya karar verir. Cadı sihirli pencereden bakıp Bilgecan dedeyi uzaktan izleyen Uzun ve Huysuz'u görür. Sihirli sözleri söyleyip onları yanlarına getirir. Cihazı Bilgecan'dan almalarını ister.

Uzun'u bir kuşa çevirip cihazı getirmesini ister. Bu sırada Bilgecan dede Keloğlan'ı eski haline getirmenin yolunu aramaktadır. Kaskı eşek görünümündeki Keloğlanın başına takar tam o sırada kuş görünümündeki Uzun gelip üzerine konar. Cihazı yanlışlıkla kuşa takar ve böylece keloğlan kuş Uzun ise eşeğe dönüşür. Bu sayede Uzun'un cihazı çalmak için geldiğini anlarlar. Uzun etmeyin eylemeyin Huysuz Kara Vezir'in elinde der. keloğlan bir plan yapar ve kuş kılığında cihazı vezire götürür. Bilgecan dede ve diğerleri de peşinden giderler. Cadı cihazı alıp kendine takar ve kuş olup uçar, cihazı ele geçirmiştir.

Keloğlan cadının yerde duran sopasını alıp kuşu kafese hapseder. bu sefer de cihaz Kara Vezir'in eline geçer. O da yanlışlıkla köpeğe dönüşür. Askerlerin iyice kafası karışır. Köpek görünümünde olan Vezir'i alıp kaçarlar. Bilgecan dede herkesi eski haline getirmenin yolunu hatırlar. Cihazı ateşe atıp yakar. Cihaz yok olunca herkes de eski haline döner.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: