Keloğlan Masalları: Dev Robot 2

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Dev Robot 2, Kara Vezir robotun içinde insanlara teslim olun çağrısı yaparken insanlar onun bir sanat eseri olduğunu zannedip yorumlamaya başlarlar. İnsanlardan bir tanesi onun savaş karşıtı bir eser olduğunu , dünya barışını simgelediğini söyler. Diğeri etrafına bakıp künyesinin olmadığını söyler. Eser sahibi sanatçı kim acaba diye merak nederler. Kara Vezir onların konuştuklarından hiç bir şey anlamaz. orduma katılmak isteyenler bir adım öne çıksın deyince bütün insanlar gülmeye başlar. Kara Vezir gülmelerine çok sinirlenir. İçecek servisi başlayınca insanlar oradan ayrılıp içeceklerini içerek diğer resimlere bakmaya giderler. Niye gittiklerini merak eden Vezir geri dönün diye seslenir. Mucit artık ateş etmenin zamanının geldiğini söyler. Kara Vezir ateş emrini verir. Robotun kollarından çıkan silahlarla ateş ederler fakat içinden sadece küçük toplar çıkar.

Kara Vezir mucite sinirlenir. Senin yaptığın bu robot hiçbir işe yaramıyor. Canım istese ben bundan daha iyisini yapabilirim der. Mucit buyrun o zaman siz kullanın deyince Vezir rast gele düğmelere basar. Robot bir anda dans etmeye başlar. İçinde sarsılmaya başlarlar. bu işte en çok eğlenen Uzun olmuştur. Kara Vezir başka bir düğmeye basınca robot Ankara havası oynamaya başlar. İçeride Uzun'da oynarken Kara Vezirde kendini müziğe kaptırıp oynamaya başlar. Bir anda kendine gelip durdurun şu makineyi diye emir verir. Mucit durdurmak isterken Uzun'da atlar ve rastgele düğmelere basar. Robot anlamsız hareketler yapmaya, takla atmaya başlamıştır. Keloğlan ve kızlar robotun yanına gelip üzerine tırmanmaya karar verirler. Örgülü biraz korksa da o da tırmanmaya başlar. Bu sırada Uzun yine bir düğmeye basar. Robot bir anda kendi etrafında hızla dönmeye başlar. İçeride ve dışarıda hepsi savrulmaya başlar.

Örgülü daha fazla dayanamayıp aşağıya düşer. Bir anda Kara ve Sivri adımopter ile gelip onu yakalar. Keloğlan ve Balkız robotun içine girerler. Kara Vezir'e robotu durdurmasını söyler. Kara Vezir sen mi buna engel olacaksın deyip Keloğlanı yakalar. Huysuz'da gelip ona yardım eder. Üçü bir itişirken Balkız Uzun'a robotun kendini imha etme tuşunun hangisi olduğunu sorar. uzun tuşu gösterir. Balkız imha tuşuna basıp Keloğlan'ı da alıp aşağıya atlar. Kara adımopter ile gelip onları kurtarır. Bu sırada robot kendini imha etmeye başlar. Vezir ve adamları aşağıya düşer. İnsanlar eserin savaş karşıtı bir eser olduğunu bu yüzden kendini imha ettiğini düşünüp alkışlamaya başlarlar. İnsanların üzerlerine geldiğini görüp kaçmaya başlarlar. Keloğlan'a bizi de al diye bağırırlar. Keloğlan kalıp biraz cezalarını çeksinler der. Çocuklar bu işi hallettiğimize göre artık Bilgecan dedeyi aramalıyız der ve giderler. Bu sırada Bilgecan dede oradan geçmektedir. Onu görmez ve yollarına devam ederler.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: