Keloğlan Masalları: Dev Robot

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Dev Robot, Keloğlan ve arkadaşları kendi dünyalarına dönmüştür. Balkız ve Örgülü ormanda dolaşırken yukarıda adımopteri görürler. Keloğlan, kara ve Sivri adımopter ile kızların yanına gelirler. Hadi atlayın Bilgecan dedeyi bulmaya gidiyoruz derler. Çocuklar adımopter ile havalanınca Keloğlan saati çalıştırıp geçit kapısını açar. Geçitten geçerken Keloğlan, Balkız ve Örgülü adımopterden düşerler.

Bu sırada Bilgecan dedenin mekiği bir yerlere düşer. Aya indiğini zanneden dede bir kelebeğin peşine takılıp gider. Kara Vezir adamı mucitten dev bir robot yapmasını istemiştir. Mucit onun dediğini yapar. Kara Vezir robotu çok beğenir. Mucit, Uzun ve Huysuz'u da alıp gerçek dünyaya robotun içinde giderler. Bir resim sergisinin önüne gelirler. Kara Vezir sonunda büyük gün geldi der. Bu robot sayesinde dünyayı ele geçirebileceğini düşünmektedir. Robot'un içinde önce Keloğlan ve arkadaşlarını aramaya başlarlar. Keloğlan, Örgülü ve Balkız Bilgecan dedeyi ararken onun hasar görmüş mekiğini bulurlar. Fazla uzağa gitmiş olamaz deyip aramaya başlarlar. Biraz ileride üzerinde Kara Vezir'in resminin bulunduğu robotu görürler. Kara Vezir yine birşeylerin peşinde, insanlara zarar vermeden engel olmalıyız derler ve onu gizlice takip ederler. Robot bir sanat galerisinin önündeki insanları görür. Ele geçirmeye onlardan başlamalıyız derler. İnsanlar içeriye gidince robotta peşlerinden gider.

Kara Vezir robotun içinde insanları izleyip ne yapmalıyım diye düşünür. Mucit hemen ateş edelim deyince Huysuz önce teslim olmalarını söyleyelim der. Kara Vezir insanlara beni dinleyin hemen teslim olun diye selenir. Robotu gören insanlar onun bir sanat eseri olduğunu, serginin en kıymetli parçası olduğunu düşünürler. İnsanlardan biri sanatçı bu eserde neyi anlatmak istemiş diye sorar. Diğerleri sırayla eseri yorumlarken Kara Vezir konuşulanlardan hiçbirşey anlamaz. Bu sırada Keloğlan ve kızlarda içeriye girerler. İnsanlara zarar vermeden onu durdurmalıyız derler. Kara Vezir mucite insanlara robotun hünerlerini göster der. Mucit bir düğmeye basar ve robot olduğu yerde hareket etmeye başlar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: