Keloğlan Masalları: Müthiş Uzun

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Müthiş Uzun; Keloğlan, Balkız, Uzun ve Huysuz gerçek dünyaya geçip bir kütüphanede dolaşırlar. Uzun'un bir karikatür kitabı fazlasıyla dikkatini çeker. Onu okumaya başlar. Her yerde Uzun'u arayan Huysuz kitapların içinde "Huysuz Ejderha" isminde bir kitap görüp okumaya dalar. Balkız ve Keloğlan yanına gelip sen kitap mı okuyorsun diye sorunca Huysuz hayır öyle bakınıyordum der. Bu sırada Uzun'da yanlarına gelir. Hadi eve gidelim diye ısrar eder. Okuduğu kitabın etkisinde kalan Uzun eve dönünce kendisine bir süper kahraman pelerini diker.

Pelerini giyip köy meydanına gelir. Onu gören köylüler gülmeye başlarlar. Uzun onları hiç dikkate almaz. Sırtında bir çuval taşıyan yaşlı amcaya yardım etmek ister. Amcanın çuvalını alıp sırtlar. O sırada ayağı bir taşa takılıp düşer. Amcada onun üzerine düşer. Herkes tekrar gülmeye başlar. Herkese yardım etmek isteyen Müthiş Uzun ormanda dolaşırken bir kuş görür. Onun yuvadan düşmüş olabileceğini düşünüp kuşu tekrar ağaçtaki yuvasına koyar. Kuşun annesi gelip kendisine saldırır. Tekrar köy meydanına gelir. Kara Vezir'in askerleri bir at arabası dolusu meyveyi vezirin sarayına taşırken, Uzun arabaya atlayıp bütün meyveleri köylülere dağıtır. Bunu gören Kara Vezir yakalayın şunu diye askerlerine emir verir. Askerleri atlatan Uzun kendisine bir kanat yapıp uçmaya başlar. Bakalım kimlerin yardıma ihtiyacı var diye bakınırken voleybol oynayan çocukları görür. İniş yapmak isterken birden yere çakılır. Sivri beğendin mi yaptığını deyince Uzun buna alınıp gider. Evine gidip yatağına yatar. Huysuz çok uğraşsa da onu kaldıramaz. Geçit saatini alıp gerçek dünyaya geçer. Balkız ve Keloğlan Uzun'un yanına gelip Huysuz'un geçit saatini aldığını söylerler.Üçü birden açılan geçitten Huysuz'un peşinden giderler. Tekrar aynı kütüphaneye gelmişlerdir.

Onu bulmak için "Huysuz Ejderha" kitabının olduğu yere giderler. Huysuz kuyu canavarını alıp öyle gelmiştir. Rafın tepesinde kuyu canavarının üzerine oturup beklemektedir. Canavar birden kükreyince üzerinden düşer. Onu Uzun yakalar. Bir kadın kitap almak için rafa uzanır. Karşısında kuyu canavarını görünce çığlık atar. Elindeki kitaplar Uzun ve Huysuz'un üzerine düşer. Keloğlan ve Balkız onlara yardım edip kitapları kaldırırlar. Uzun üzerindeki pelerini çıkarıp önemli olan pelerin değil arkadaşlıkmış der.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: