Keloğlan Masalları: Pastane

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Pastane, güneşli bir günde Keloğlan ve arkadaşları ormanda saklanbaç oynamaktadırlar. Keloğlan nağaçta yumarken Uzun ve Huysuz gizlice gelip cebinden geçit saatini alırlar. Usulca kaçarken Uzun'un ayağı bir taşa takılır. İkisi birlikte yere düşünce saat çalışır ve geçit kapısı açılır. Uzun ve Huysuz geçitten geçerken Keloğlan, Kara ve Balkız'da peşlerinden gider. Gerçek dünyada bir pastanenin mutfağına düşerler. Pastane sahipleri o gün pastanelerine gelecek bir pasta eleştirmenini karşılamak için bir pasta yapmışlardır. Pastayı mutfakta bırakıp onu karşılamak için ön tarafa geçerler. Kadın dükkana gelen genç adamı karşılayıp siparişini alır. Adam siz ne önerirsiniz deyince kadın kendi özel tarifi olan pastasını önerir. Daha sonra pastasını getirmek için mutfağa gider.

Bu sırada Uzun bir çikolata kabının içine girmiş çikolata yemektedir. Keloğlan onu çıkarmaya çalışsa da Uzun oradan çıkmak istemez. Huysuz tabaktaki kurabiyeleri altın zannedip gerçek mi? diye ısırır. Adamla kadın mutfağa gelince hepsi saklanırlar. Kadın pastasından bir dilim kesip, servisini hazırlar. Tepsiyi içeriye götürürken Uzun tepsiye atılıp birlikte gider. Huysuz ve çocuklar çok acıktıkları için pastanın tadına bakmak isterler. Kadın tepsiyi müşteriye doğru giderken tabağın içinde Uzun'u görür. Bir çığlık atıp tepsiyi sirkeler. Pasta bir anda uçup müşterinin kafasına düşer. Kadın mutfaktan temizlemek için bez almaya giderken arkasındaki adama çarpar. O da elindeki limonatayı müşterinin üzerine döker. Müşteri bu ne kepazelik, ne biçim işyerisiniz siz deyip çeker gider. Kadın mutfağa geldiğinde Keloğlan ve arkadaşlarını pastasını yerken bulur. Onları görünce korkudan bayılır. Adam mutfağa gelip karısını baygın bulunca kendine getirmeye çalışır. Keloğlan özür dileriz çok acıktığımız için pastayı yedik, böyle olacağını bilseydik yemezdik der. Kadın kendine gelince kocasına git bak eleştirmen gitmemişse yeni bir pasta yapayım der.

Balkız biz de sana yardım etmek isteriz der. Adam tekrar mutfağa gelip eleştirmenin gittiğini söyler. Karısı bunu duyunca tekrar bayılır. Adam onu bir hastaneye götürür. Keloğlan yaptığımız şeyi telafi etmeliyiz der. Masada kadının pasta terifleri kitabını bulur. Hemen işe koyulup pastanın aynısından yaparlar. Daha sonra bir diliminin üzerine özür notu yazıp eleştirmenin adresine götürürler. Sabah olunca kadın ve adam dükkanı açarlar. Hemen arkalarından eleştirmen gelir. Ofisime gönderdiğiniz pasta çok güzeldi size bir fırsat daha vereceğim der. Adam ve kadın bir anlam veremezler ama çok mutlu olmuşlardır. Siz şöyle oturun biz geliyoruz deyip mutfağa giderler. Mutfakta kendi pastasının aynısından ve çeşit çeşit kurabiyeler bulurlar. Keloğlan dün olanlar için özür dileriz der. Kadın eleştirmene pastayı siz mi götürdünüz der. Keloğlan evet biz götürdük, sizin tarif defterinize göre yaptık der. Kadın yeni pastadan bir dilim daha kesip eleştirmene götürür. Eleştirmen pastanın hepsini yiyip çok beğendiğini söyler. Pastaneniz hakkında çok olumlu yazı yazacağım der ve kadın çok mutlu olur. Eleştirmen gittikten sonra mutfağa dönüp Keloğlan ve arkadaşlarına teşekkür ederler. Keloğlan geçit saatini çalıştırıp köylerine dönerler.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: