Maşa ile Koca Ayı: Hokus Pokus

Maşa ile Koca Ayı Hikayeleri

Maşa ile Koca Ayı: Hokus Pokus, dışarıda şiddetli bir şekilde gök gürleyip yağmur yağarken Koca Ayı huzurlu ve sıcak evinde kitap okumaya karar verir. Kitaplığından seçtiği bir korku kitabını alıp okumaya başlar. Kitaptan hem korkup hem de büyük bir keyif alır. Bu sırada kapı çalar. Kapıyı açtığında sırılsıklam ıslanmış Maşa'yı karşısında görür. Yaramaz Maşa şemsiyesini ters tuttuğu için şemsiyeyi kapatınca sular yere dökülür. Koca Ayı kalkıp yerleri bir güzel temizler. Daha sonra kuruması için Maşa'yı şöminenin önüne koyar. Uslu durup kendini rahatsız etmemesi için eline de bir kitap verir. Bu kitap bir sihir kitabıdır. Kitaptan etkilenen Maşa malzeme sandığını açıp işine yarar bir şey var mı diye karıştırır. Kendine bir sihirbaz şapkası, bir pelerin, bir de sihirli sopa bulur.

Artık sihir yapmaya hazırdır. Elindeki sopa ile etraftaki eşyaları büyütüp küçültmeye başlar. Bu sırada okuduğu kitaba dalan Koca Ayı Maşa'nın seslenmesiyle dikkati dağılır. Maşa yanlışlıkla kendi burnunu uzatmıştır. Koca Ayı sihirli sopanın pilini değiştirip küçük kızın burnunu eski haline getirir. Sonra da sopayı kaldırır. Bunun üzerine sihirli eldivenleri kullanan Maşa süpürgeyi hareket ettirir. Süpürge ile Koca Ayının ayağına vurup onu rahatsız eder. Koca Ayı ani bir hareketle Maşa'nın elinden eldivenleri alıp süpürgeyle onu kovalar. Maşa kaçıp bir dolaba saklanır. Dolaptan çıkınca pelerininden bir sürü tavşan çıkarır. Etrafta koşturan bir sürü tavşandan rahatsız olan Koca Ayı hepsini birlikte kapının önüne koymak ister. Dışarıda çok şiddetli yağmur yağdığı için kıyamaz ve vazgeçer. Bütün tavşanları sihirli bir kutuya koyup üçe kadar sayar. Kapısı açıldığında bütün tavşanlar yok olmuştur. Maşa' da bu numarayı denemek ister. Koca Ayıyı kutuya koyup yok eder. Koca Ayı uzun bir girdaptan geçip kendini kutuplarda bulur.

Maşa' dan kurtulmanın sevinci ile kitabını çıkarıp orada okumaya başlar. Bir anda Maşa'nın sesi ile yeniden irkilir. Maşa, Koca Ayının peşinden gelmiştir.

Benzer Birkaç Maşa ile Koca Ayı Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Maşa ile Koca Ayı" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: