Rafadan Tayfa: Tiyatro Kulübü

Rafadan Tayfa: Tiyatro Kulübü bölümünde Mert, Hayri ve Kamil dükkanda kendi aralarında isim şehir oyunu oynamaktadırlar. İsim şehir seçilen harften isim, şehir, eşya, hayvan ve bitki türetilen bir oyundur. Çocuklar dalmış oyunlarını oynarken karşı kaldırımdan kocaman bavulları sürüyerek taşımaya çalışan Hale ve Sevim'i görüp yanlarına giderler. Bavulların içinde ne olduğunu sorarlar. Sevim okulun tiyatro kulübünün kostümlerini onarıp ütülemek için getirdiklerini söyler. Çocuklardan yardım isteyince Hayri bir bahane üretip kaçmaya çalışsa da Mert ve Kamil onu kolundan yakalarlar.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Bin bir zorlukla valizleri Mertlerin evine taşıyıp bir an önce işe koyulurlar. Sevim ve Hale sökük olan kostümleri dikerken, diğerleri de kostümleri yıkayıp asarlar. Mert bu kadar uğraştıktan sonra bir tiyatro oyunu da biz mi sergilesek diye öneride bulunur. Sevim o işin o kadar kolay olmadığını, bunun için bir sahne, senaryo yönetmen gibi unsurların olması gerektiğini söyler. Daha sonra Mert ve Akın terasa çamaşır asmaya çıkarlar. Kendi aralarında bir yönetmende olması gereken özellikleri konuşurlar. Onları dinleyen Hayri her zamanki gibi atlayıp olaya el koyar. Daha sonra yanlarında bulunan tiyatro dekor malzemelerini tamir etmeye başlarlar. Diğer taraftan aşağıda kızlarla birlikte sökük onarmaya çalışan Kamil ipliği iğneden geçirmeyi bir türlü beceremez. Öyle ki uğraşları sonucunda ipi ellerine dolayıp kör düğüm olur.

Zaman ilerledikçe bütün kostümleri onarıp ütülerler. daha sonra sokağa çıkıp sergileyecekleri tiyatro oyununu seçmeye çalışırlar. Mert komedi olmasını isterken, Kamil macera olmasında diretir. Hayri eline aldığı romanı gösterip ben bunu tiyatro oyununa çevirebilirim bunu sergileyelim der. Bu sırada Akın gelip hepsinin eline birer yazılmış orta oyunu senaryosu dağıtır. Çocuklar şaşkınlıkla bunları nereden buldun diye sorarlar. Akın tabi ki oyunumuzun yönetmeninden der ve karşıdan gelmekte olan Basri amcayı gösterir. Basri amca çocukların yanına gelip zaman kaybetmeden orta oyununun provalarını yapmaya başlarlar.

Çocuklar etraflarında duran hayali eşyaların çevresinde bir fotoğrafçıda geçen oyunu sergilemeye başlarlar. Ufak tefek sorunlar yaşasalar da provayı başarıyla tamamlarlar. Prova esnasında ellerindeki metinleri okuyarak çalışmışlardır. Basri amca iki gün sonra ilk gösterinizi yapacaksınız, elinizdeki metinleri bir an önce ezberleyin deyince Hayri hemen itiraza başlar. Çünkü en çok konuşma metni kendindedir. Arkadaşları keyifle ona gülmeye başlar.