Rafadan Tayfa: Çöl Sıcağı

Rafadan Tayfa: Çöl Sıcağı bölümünde Çok sıcak bir günde Kamil sipariş dağıtmaktadır. Hava o kadar sıcaktır ki Kamil'in elinden yere düşen yumurta bile kaldırımda pişer. Bütün mahalleli evine kapanmıştır. Kamil sıcaktan bitkin bir şekilde yürürken arkadaşları da terasta onu beklemektedir. Hale, Sevim ve Mert terasın üzerine çadır yapıp güneşten korunmaktadır. Aşağıda Kamil'in bitkin bir halde gelmekte olduğunu görünce kağıttan bir şapka yapıp aşağıya atarlar. Kamil şapkayı takınca biraz kendine gelir. Hemen terasa çıkıp kızların verdiği suyu içip serinler. Mert bu sıcakta şapka takmadan dışarı çıktığı için arkadaşına biraz çıkar. Bu sırada Akın elinde bir sürahi buz gibi limonata ile gelir. Herkesin bardağına doldurduktan sonra Hayri nerede diye sorarlar.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Hale dükkana malzeme bırakacaktı ama daha gelmedi der. Tam bu sırada sokağın başında tıpkı Kamil gibi Hayri de bitkin bir şekilde görünür. Sıcakta adım atmaya mecali bile kalmamıştır. Dükkanda baklava yedikten sonra güneşin altına çıktığı için dili damağı kurumuştur. Buna da bir çözüm bulan Mert aşağıya bir şişe su atar. Hayri suyu içince kendine gelir. Sürahilerde su kalmadığını gören kızlar aşağıya su getirmeye giderler. Bu sırada ağzında boş su kabı ile Yumak gelir. Halinden çok susadığı belli olan Yumak'a Akın su verir. Yumak aceleyle suyunu içerken Akın bir anda durgunlaşıp derin düşüncelere dalar. Onun bu halinden habersiz Hayri çok sıkıldığını bu çöl sıcağında terasta mahsur kaldıklarını söyler. Onlar aralarında konuşurken Mert Akın'ın durgun halini görüp neyin var, niye öyle daldın diye sorar. Akın bu gün bu sıcakta bir bardak suyun ne kadar önemli oduğunu anladım, peki ya bu sıcakta sokak hayvanları ne olacak der. Daha sonra aklına bir fikir gelip bir anda fırlayıp gider. Bir süre sonra elinde bir sürü su kabı ile gelip hadi sokak hayvanlarına su dağıtalım der. Nasıl olsa sizin de oturmaktan canınız sıkılmıştı hem oyalanmış olursunuz der. Kafalarına gazete kağıdından yaptıkları şapkaları takıp sokağa çıkarlar. Mahallede dağılıp her köşeye su kabı bırakıp kovalarla taşıdıkları suyla doldururlar.

Kızlar ellerinde dondurma ile terasa gelirler. Çocukların orada olmadığını görüp sokağa çıkıp beklemeye başlarlar. Bu sırada dondurmalar erimiştir. Nerede olduklarını merak ede dursunlar, sokağın başından sıcakta hayvanlar için iyilik yapmanın haklı gururunu yaşayan Rafadan Tayfa görünür. Kızların yanına gelen tayfa Akın bizlere susuzluğun sadece insanlar için olmadığını hatırlattı. Sokak hayvanları için mahalleye su dağıttık derler. Hale biz de sizin için dondurma getirmiştik ama sıcaktan eridi deyince Hayri bir anda bayılır. Sevim başına güneş geçtiği için bayıldığını zanneder fakat Hayri dondurma yiyemediği için üzüntüden bayılmıştır.