Meraklı Kar Tanesi (Söz Dinlemek)

Meraklı Kar Tanesi (Söz Dinlemek), Kar tanesi adındaki kutup ayısı, ailesi ile birlikte Kuzey Denizi kıyılarında yaşarmış. Bu minik kutup ayısı hem çok meraklıymış hem de gezmeyi çok severmiş. Bazen yuvasından gizlice çıkar etrafta dolaşırmış.

Eğitici ve Öğretici Çocuk Hikayeleri

Çevresinde gördüğü her şeyi merakla incelermiş. Annesi Tontiş Hanım; Kar Tanesi'nin bu merakı yüzünden başına bir şey gelmesinden çok korkarmış. Onu sürekli;

— Canım yavrum, yeni şeyler öğrenme merakını anlıyorum ama biraz dikkatli olmalısın. Bu yüzden başına bir iş gelebilir, diye uyarmış.

Ama Kar Tanesi, annesinin sözünü dinlememiş. Günlerden bir gün Kar Tanesi, yuvasından yine gizlice çıkmış. Buzdan kayaları, su dolu küçük çukurları aşmış. Az gitmiş, uz gitmiş... Küçük bir kulübenin yanına varmış. Kulübenin etrafında dolaşırken yaşlı bir adam görmüş. Yaşlı adam kızağını kırmızıya boyuyormuş. Ama Kar Tanesi, yaşlı adamın ne yaptığını kızağın rengini nasıl değiştirdiğini bir türlü anlayamamış. Çünkü o güne kadar, boya yapan bir insan görmemiş!

— Ooo! Kızak kıpkırmızı oldu. Bunu nasıl yapıyor acaba, diye mırıldanmış.

Merak içindeymiş. Yaşlı adamın oradan uzaklaşmasını bekleyip boya kutusunun yanına gitmeye karar vermiş. Kızak tamamen boyanınca yaşlı adam boya kutusunu pencerenin kenarına bırakmış ve evine gitmiş. Kar Tanesi de hemen boya kutusunun yanına gitmiş. Pencereye uzanmış ama kutuya ulaşamamış.

— O kutunun içindekinin nasıl bir şey olduğunu öğrenmeliyim, diye söylenmiş. Sonra pençelerinin üzerinde durarak yeniden kutuya ulaşmaya çalışmış.

— İşte yakaladım, derken kutu pençelerinden kaymış. Kırmızı boya Kar Tanesinin başından aşağı dökülüvermiş. Kar Tanesi kıpkırmızı olmuş. O sırada yaşlı adam, devrilen kutudan gelen gürültüyü duyup evinden çıkmış. Kıpkırmızı olan Kar Tanesi'ni görünce korkmuş. Sonra yere saçılan boyaları fark etmiş. Karşısındakinin küçük bir kutup ayısı olduğunu anlayınca,

— Senin burada ne işin var, ne yaptın böyle? diye bağırmış.

Kar Tanesi'ni korkutup oradan uzaklaştırmak için eline aldığı bir odunla ona doğru koşmaya başlamış. Kar Tanesi önde adam arkada bir süre koşmuşlar. Kar Tanesi kırmızıya boyandığı için karların arasında gizlenemiyormuş da.. Sonunda yaşlı adam, Kar Tanesinin yeterince uzaklaştığından emin olmuş ve onun peşini bırakmış. Minik kutup ayısı da geçtiği yollardan hızlıca geri dönmüş ve yuvasına ulaşmış. Yuvasından içeri girmeden önce üzerine bulaşan kırmızı boyayı temizlemeye çalışmış. Çünkü annesinin kendisini böyle görmesini istemiyormuş. Karlarda dönüp yuvarlanmış. Ama boya bir türlü silinmemiş. O sırada annesi Tontiş Hanım yuvasından çıkmış. Kar Tanesi'ni görmüş. Şaşkınlık ve korkuyla,

— Yavrum! Sana ne oldu böyle, yoksa yaralandın mı? diye bağırmış.

— Anneciğim... Bir şeyim yok. Sadece birazcık kırmızı oldum, demiş Kar Tanesi. Başına gelenleri, annesi Tontiş Hanım'a anlatmış.

— Bu halinle dışarıda dolaşamazsın. Yoksa avcılar seni hemen fark ederler, diye söylenmiş Tontiş Hanım.

Üzerindeki kırmızı boya geçene kadar Kar Tanesi'nin yuvadan çıkması yasaklanmış. Bu olay ona büyük bir ders olmuş. Kar Tanesi o günden sonra annesinin sözünü dinlemeye özen göstermiş. Kar Tanesi'nin üzerindeki kırmızı boya ise zamanla silinmiş. Böylece Kar Tanesi eski rengine kavuşmuş.

Benzer Birkaç Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: