Rafadan Tayfa: Telsiz

Rafadan Tayfa: Telsiz bölümünde kahramanlarımız Rafadan Tayfa telsiz ile oyun oynamaktadır. Akın ve Mert kardeşler evlerinin terasında telsiz ile arkadaşları Hayri ve Kamil'i ararlar. Telsizin ucunda iki arkadaşın didişme sesleri duyulur. Mert ve Akın şaşkın şaşkın telsizi dinlerken mahallenin diğer ucundan Hayri'nin Kamil'i kovaladığını görürler. Mert orada neler oluyor, görev yerlerinizi neden terk ettiniz diye sorar. Kamil Hayri'nin inadının tuttuğunu telsizi kendisinden istediğini söyler. İki kafadar aşağıda koştururken Kamil telsizle birlikte kaçıp gider. Şikayet etmek için Hayri'de terasa Mertlerin yanına çıkar. Bir süre sonra Kamil yeniden gelip Hayri'den saklanmaya çalışır. Onu yukarıdan seyreden Hayri ona bir oyun oynamaya karar verir.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Mert'in telsizini alıp "Ben Hayri Kamil'den telsizi aldım" diye anons eder. Kamil bu anonsu duyunca kafası karışır. Hayır telsiz bende bu nasıl olabilir diye itiraz eder. Mert'in telsizinin pili bitince aşağıdaki Kamil'e seslenirler. Tam bu sırada Kamil'in telsizinin frekansları karışıp bir polisiye takibinin sesleri duyulur. Şaşkın şaşkın etrafına bakınan Kamil korkup terasa çıkar. Arkadaşlarına telsizden gelen konuşmaları dinletir. Polisler etrafta bir suçluyu aramaktadır. Çocuklar konuşmaları duyunca bir hayli tedirgin olurlar. Konuşmalardan kaçağın kendi mahallelerine geldiğini anlarlar. Yukarıdan seyredip onu gördükleri anda polise bildirmeye karar verirler. Bu sırada telsizin pili bitmiştir.

Akın tüm pilleri dener ama bir türlü çalışmaz. iş şimdi bakkaldan yeni bir pil almaya gelmiştir. Kamil kendilerin bakkalında pil olduğunu söyleyince Mert gidip almasını ister. Kamil, Hayri'de gelirse gidebileceğini söyler. Hayri bu teklife başta kızsa da işin ucunda gofret olduğunu duyar duymaz hemen gitmek ister. Bakkala geldiklerinde hiç pil kalmadığını görürler. Bu sırada telsiz ile uğraşan Akın onu yeniden çalıştırmayı başarır. Duydukları konuşmalardan ilgili kişilerin Basri amcanın sokağında olduğunu anlayıp yardıma giderler. Hiçbir yerde pil bulamayan Hayri ve Kamil Basri amcanın evinin yanından geçerken bahçeden aynı konuşmaları duyarlar. Kaçağın Basri amcanın evine saklandığından şüphelenip duvarın arkasından dinlemeye devam ederler. Bu sırada Akın ve Mert'de oraya gelir. Karşı duvardan gizlice eğilip Kamil ve Hayri'yi görürler. Hayri sessizce onları yanına çağırır.

Hayal gücü çok geniş olan Hayri konuşmalardan aranan kişinin Basri amca olabileceğini düşünür. Arkadaşları buna ihtimal vermezler. Seslerin iyice yaklaşması ile rafadan ekibi korkuyla birbirlerine sarılırlar. Köşe başından elinde bir radyo ile yaklaşmakta olan Rüstem abiyi görüp şaşırırlar. Çünkü duydukları sesler radyoda yayınlanan AMANSIZ TAKİP isimli bir programdır. Duvardan bahçeye baktıklarında Basri amcanın da aynı yayını dinlediğini görürler. Bütün gün yaşadıkları her şey film şeridi gibi gözlerinin önünden geçer.