İstanbul Muhafızları: Yerebatan Sarnıcı

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

İstanbul Muhafızları: Yerebatan Sarnıcı'nda Elif, Zeynep, Mehmet ve Ali sabah saat 7'de alarm sesi ile uyanıp buluşurlar. Hep birlikte koca çınara giderler. Çınar bütün ihtişamı ile onları karşılar. Aynı anda ellerini çınara dokundurup içeriye girerler. Koca çınar çocukları Rumeli Hisarı görevinde gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik eder. Azmi ve Gürgen'in yeni planlarına karşı dikkatli ve uyanık olmalarını söyler. Diğer tarafta Gürgen yeni saldırı planı için hazırlık yapmaktadır. Yardımcısı Azmi bu kez nereye saldıracağız diye sorar. Gürgen Yerebatan Sarnıcı diye cevap verir.

Gürgen yine bir gün derste uyuklarken öğretmeni ona Yerebatan Sarnıcını anlatmasını söyler. Dersle alakası olmayan Gürgen biraz düşünüp Beşiktaş'ın eski stadının adıdır diye cevap verir. Bütün sınıf gülerken öğretmeni kızar ve 0 verir. O günden sonra Gürgen Yerebatan Sarnıcına zarar vermeyi kafasına koyar.

Çocuklar çınarın içindeyken alarm gelir. Çınar Gürgen'in harekete geçtiğini, yeni hedefin Yerebatan Sarnıcı olduğunu söyler. Sarnıcı kurtarırken İstanbul'un aziz hatıralarını korumaya dikkat edin der. Çok geçmeden Gürgen ve Azmi Sarnıca gelirler. Zaman kaybetmeden tuzaklarını kurup, insanların dilek için suya attıkları paraları toplamaya başlarlar.

İstanbul Muhafızları'nın geldiğini görünce saklanırlar. Çocukların düşmediği tuzağa yakından bakmaya giden Gürgen kendi tuzağına düşüp suya düşer. Daha önce suya attıkları piranalar Gürgeni ısırmaya başlayınca Azminin yardımı ile sudan çıkar.

Etrafta Gürgen ve Azmi'yi arayan İstanbul Muhafızları tuzağa düşer. Gürgen onları bir kafese kapatmayı başarır. Daha sonra Sarnıcın dibini kazıp tamamını suyla doldurmak için kendi yaptığı dev matkabı suyun dibine yerleştirir. Sonra da çocukları orada bırakıp giderler.

Aklına bir fikir gelen Mehmet Zeynep'in yoyosunu alıp matkaba atar. Yoyo matkabın tepesine çarpınca dengesi bozulup infilak eder. Çocuklar kafesten nasıl kurtulacağız diye düşünürken karateci olan Elif bir tekmeyle kapıyı kırar. Gürgen ve Azmi'nin topladığı dilek paralarını tekrar suya atarlar. Diğer taraftan Gürgen ve Azmi dehlizde yürürken bir anda orayı su basar. Kendi tuzaklarına yine kendileri düşerler. İstanbul Muhafızları yine bir görevi daha başarıyla tamamlarlar.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.