Maşa ile Koca Ayı: Yer Değiştirme Günü

Maşa ile Koca Ayı

Maşa ile Koca Ayı: Yer Değiştirme Günü, Koca Ayı eskiden çalıştığı sirkte kazandığı ödülleri tavşana gösterir. Tavşan ona inanmayıp dalga geçerek güler. Koca Ayı onu inandırmak için tek tekerlekli bisikleti ile ona numaralar yapar. Bisikletin tekerini yükselttikçe yükseltir. En sonunda dengesini kaybedip bisikletten düşüp bayılır. Tavşan ne yapacağını bilemez. Hemen Maşa'ya haber vermeye gider. Bu sırada Maşa evinde odasını temizlemektedir. Tavşan aceleyle gelip olan biteni anlatır. Maşa arkadaşına bir şey olmasından çok korkar. Zaman kaybetmeden Koca Ayı'nın evine giderler.

Koca Ayı başını yere vurduğundan olacak ki tuhaf tavırlar sergilemeye başlar. Tıpkı Maşa gibi davranır. Onun eşarbının aynısından başına takıp etrafı dağıtır. Ormana koşup hayvanları rahatsız eder. Binbir türlü yaramazlık yapar. Maşa ne olduğuna bir türlü anlam veremez. Onu durdurmaya çalışsa da bir türlü başaramaz. Koca Ayı en sonunda Maşa'nın evine gidip yeni temizlediği odasını alt üst eder. Maşa buna çok sinirlenir. Koca Ayı'nın tıbbi müdahaleye ihtiyacı olduğunu düşünüp tepenin başındaki ambulansa götürür. Oradaki kurtlardan yardım ister. Bu sırada Koca Ayı ambulansa binip tepeden aşağı rast gele sürmeye başlar.

En sonunda bir taşa çarpıp durur. Çarpmanın etkisiyle başına yeniden darbe alır. Hep birlikte onu eve getirirler. Koca Ayı kendine geldiğinde normale dönmüştür. Herkes rahat bir nefes alır.

Benzer Birkaç Maşa ile Koca Ayı Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Maşa ile Koca Ayı" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: