Keloğlan Masalları: Kapadokya

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Kapadokya; Uzun ve Huysuz Bilgecan dedenin eve gelip gelmediğini kontrol etmeye gelirler. Evde olmadığını fark edince etrafta Kara Vezir'in hoşuna gidebilecek bir şeyler aramaya başlarlar. Kitaplıktaki kitapları araştırırken Uzun kalınca bir kitabı çekince arkasından gizli bir bölme çıkar. Huysuz hemen içine bakar. Gizli bölmeden haritaya benzer bir kağıt çıkmıştır. Tam o sırada kapının açıldığını duyunca haritayı orada bırakıp saklanırlar. Gelen Keloğlan ve arkadaşlarıdır. Çocuklar sanki buraya bizden önce biri gelmiş diye düşünürken Kara yerde haritayı bulur. Keloğlan bunu Bilgecan dede bizim için bırakmış olmalı, üzerinde rakamlar var der. Geçit saatine o rakamları kodlayıp geçit kapısını açarlar. Keloğlan ve arkadaşları önden, Uzun ve Huysuz da peşlerinden giderler.

Bütün kahramanlarımız Kapadokya'ya gelirler. Keloğlan doğru yere geldik sanırım şu havadaki balonlar haritadakinin aynısı der. Kara o kadar yükseğe nasıl çıkacağız keşke adımopteri de getirseydik deyince Keloğlan gerek yok der ve az ilerideki balonu gösterir. Çocuklar balona doğru ilerleyip içine tırmanırlar. Onlardan gizli gelen Uzun aşağıda beklerken Huysuz'da balona tırmanır. Sepetin içindeki çocuklara bakarken dengesini kaybedip aşağıya düşer. Keloğlan senin burada ne işin var der. Huysuz haritayı almaya geldim der ve yerdeki haritayı kapar. Bu sırada aşağıda bekleyen Uzun'un her zamanki gibi karnı acıkmıştır. Açlıktan balonun halatını kemirir. Halatın kopmasıyla balon havalanmaya başlar. Huysuz'a haber vermek için balonun içine atlar. Açlıktan halatı kemirdiğini ve balonun havalandığını söyleyince çocuklar aceleyle sepetin üstüne tırmanırlar. Fakat artık çok geçtir. Balon çoktan yükselmiştir. Kara ve Balkız sepetin kenarına oturup haritayı incelerken Huysuz gelip ellerinden kapar ve sepetin içine atlar. Kara ve Balkız onu kovalamaya başlar. Keloğlan ve Uzun onları yukarıdan izlerler. Uzun Huysuz'a boş yere kaçma zaten havadayız nereye kaçabileceksin der. Keloğlan Huysuz'un söylediklerine şaşırır. Arkadaşlarına boş verin harita Huysuz'da kalsın der ve Uzun'a göz kırpar. Huysuz elindeki haritaya bakıp altınların yerini kestirmeye çalışırken, Keloğlan ona bu define haritası değil işaretli yer Bilgecan dedenin yerini gösteriyor der. Fakat Huysuz ikna olmaz.

Bu sırada Uzun sepetin kenarında durmuş kendimi kuş gibi hissediyorum derken bir anda aşağıya düşer. Düşerken balonun halatından tutar. Çocuklar onu yukarıya çekerler.Keloğlan balonun alt kısmında onu uçurmaya yarayan mekanizmayı görür. Keşke şuraya yetişebilsek o zaman balonu indirebilirdik der. Bu sırada Uzun yine bir sakarlık yapıp sepetin içine düşerken yukarıdaki bir halatı tutup çeker. Çekmesiyle mekanizmadaki ateş sönüp balon inmeye başlar. Keloğlan aferin sana Uzun der. yere indiklerinde haritada gösterilen mağarayı bulurlar. Mağaranın içinde bir sandık bulup açarlar. Sandıktan bir sürü harita ve Bilgecan dedenin çocuklarla çektirdiği bir fotoğraf çıkar. Balkız demek ki burası Bilgecan dedenin evi der. Keloğlan bu kadar çok harita varsa Bilgecan dede her yerde olabilir der.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: