Keloğlan Masalları: Kardeşler Arasında

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Kardeşler Arasında, Kara Vezir dev robotu ile birlikte Bilgecan dedenin gerçek dünyadaki evine gelir. Dünyayı ele geçirme zamanı geldi der. Ondan korkan Huysuz Bilgecan dedeye gelen mektuplardan birini alıp Vezir'e koşar. Aman vezirim bizi de yanına al burada define haritası var der. Vezir harita zannettiği mektubu alır adamlarını da toplayıp robota biner ve mektuptaki adrese doğru giderler. Bilgecan dede çocuklarıma zarar verecek diye endişelenir. Hepsi bir robotun peşinden giderler. Robot küçük çocukların yaşadığı eve gider. Bilgecan dede ve çocuklar koşarak evi bulurlar. Bilgecan dede çok yorulmuştur. Balkız Keloğlan'a siz gidin biz Örgülü ile dedenin yanında kalırız der.

Robot içeriye girip oturma odasında oyuncak için kavga eden iki kardeşi görür. Çocuklar robotu görünce korkup koltuğun arkasına saklanırlar. Kara Vezir Huysuz'a söyle şunlara buraya gelsinler der. Huysuz çocuklara buraya gelip sıraya geçin der. Çocuklar korkuyla robotun önüne gelirler. Korktukları için bağırmaya başlarlar. Onların bağırması Kara Vezir'in hoşuna gider ve tekrar tekrar bağırmalarını söyler. Bu sırada Keloğlan ve Kara içeriye gelip demek çocukları korkutursun der. Robot Keloğlan ve Kara'yı ezmek üzereyken Bilgecan dede ve diğer çocuklar gelirler. Dede çocuklarıma zarar vereceksen önce beni ezmelisin der. Robot tam onu ezmek üzereyken iki kardeş Bilgecan dedeyi tanıyıp ona doğru koşarken robota çarparlar. Robot bir anda yere düşer. Erkek çocuk bizi nasıl buldun Bilgecan dede diye sorar. Dede kardeşinin yazdığı mektup sayesinde der.

Çocuklar bu robotta senin arkadaşın mı diye sorarlar. Bilgecan dedenin açıklamasını beklemeden gidip robottan özür dilerler. Yere düştüğü için robotun devreleri karışmıştır. Çocuklar robotun önünü oyuncak doldururlar. Kara vezir iyice sinirlenip, Mucit'e yap şu robotu artık diye bağırır. Mucit robotu tamir ederken bir terslik olur robot içerisinden Kara Vezir ve adamlarını alıp dışarı atar. Kara Vezir Mucit'e sinirlenir. İki kardeş onlara kavga etmeyin derler. Bilgecan dede çocuklara siz neden kavga ettiniz diye sorar. Kız arkasını dönüp ona sor der. İki kardeş birbirine küsmüştür. Bilgecan dede kardeş bu dünyadaki en iyi arkadaştır der. Çocuklar bunun üzerine barışırlar. Bilgecan dede hadi hep beraber oyun oynayalım deyince Kara Vezir ve Mucit kaçmaya çalışırlar.

Bilgecan dede çocuklara iyi örnek olmalıyız sizde oynayın deyince Kara Vezir çaresiz kabul eder. Hepsi birer oyuncakla oynamaya başlar. Kara Vezir bu kadar oyun yeter deyip adamlarını da toplayıp robota biner. Bu sırada çocukların annesi gelince hepsi saklanır. Anneleri aferin artık kavga etmiyorsunuz deyince çocuklar kardeş en iyi arkadaştır diye cevap verir. Anneleri gidince robot gitmek için pencereye çıkar. Bir anda ayağı takılıp aşağıdaki çöp kovasına düşer. Bilgecan dede ve çocuklar buna çok gülerler.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: