Niloya: Tospik Aranıyor

Niloya Hikayeleri

Niloya: Tospik Aranıyor, Niloya ve ailesi fındık bahçesine fındık toplamaya gitmek için hazırlanırlar. Niloya Tospik ile birlikte dışarıda bekler. Annesi Niloya'nın sepetini getirip verir. Niloya kendi sepetine fındık toplamak istemektedir. Niloya annesi ile konuşurken Tospik sepetin içine girip saklanır. Gitme vakti geldiğinde Niloya Tospik'i bulamaz. Herkes kamyonete binmiş Niloya'yı beklemektedir. Niloya ise Tospik'i aramaktadır. Bu sırada keçi Tospik'in sepetin içinde olduğunu anlatmaya çalışır fakat Niloya anlamaz. Dedesi hadi artık gidelim dönünce ararsın kaplumbağanın der. Niloya çaresiz kamyonete biner gider.

Bahçede fındık toplarken aklı hep Tospik'tedir. Keçi yine yanına gelip sepeti işaret eder. Niloya onu anlamaz ve sabahtan beri nedir sendeki bu tuhaflık der. Annesi yanına gelip topladın mı fındıkları der. Niloya bir sürü fındık topladığını söyler. Aklı evde kaldığı için artık eve gidebilir miyiz? der. Bir an önce gidip Tospik'i bulmak ister. Topladıkları fındıklarla birlikte eve dönerler. Niloya kamyonetten iner inmez Tospik'i aramaya başlar. Bu sırada Mete gelip ne aradığını sorar. Niloya sabahtan beri Tospik'in kayıp olduğunu onu çok merak ettiğini söyler. Bunun üzerine Mete Tospik2in resimlerini ağaçlara yapıştıralım. Bir gören olursa onu bize getirir der. Bu fikir Niloya'nın çok hoşuna gider ve bir şarkı söyler.

Niloya: Tospik Aranıyor Şarkısı

  • Tospik Tospik çok merak ettim seni Tospik,
  • Bahçede yoktun, tarlada yoktun Tospik,
  • Tospik Tospik kümese baktım yoktun, ahıra baktım,
  • Nerelerdesin çok özledim Tospik,
  • O huysuz keçi yüzünden, o huysuz keçi yüzünden,
  • Tospik kaçtı gitti köyden,
  • Var mı Tospik'i gören, nerelerdedir var mı bilen, Haber verin bana lütfen.

Mete ve Niloya Tospik'in resimlerini herkese gösterir fakat Tospik'i gören yoktur. Umudunu yitiren Niloya bahçede üzgün üzgün otururken annesi yanına gelir. Niloya annesine Tospik'i çok merak ettiğini söyler. Annesi üzülme mutlaka bulursun Tospik'i der. Hem daha topladığın fındıkları da vermedin der. Niloya kenarda duran sepetin yanına gider. Bir de bakar ki ne görsün sepet hareket ediyordur. Örtüyü kaldırdığında karşısında Tospik'i görür. Niloya mutlulukla Tospik'e sarılıp seni çok özledim der.